Remedii facute in casa pentru muscaturile de tantari (adulti si copii) - Dr.Online Remedii facute in casa pentru muscaturile de tantari (adulti si copii) - Dr.Online

Dr.Online

Remedii facute in casa pentru muscaturile de tantari (adulti si copii)
Remedii facute in casa pentru muscaturile de tantari (adulti si copii)

Remedii facute in casa pentru muscaturile de tantari (adulti si copii)

Muscaturile de tantari sunt foarte neplacute, deoarece dor si iti dau o senzatie de mancarime. De asemenea, pot cauza diferite infectii sau cicatrici. Trebuie sa previi aceste intepaturi, deoarece tantarii sunt purtatori de diferite boli, precum malarie. Din fericire, exista cateva metode impotriva acestor muscaturi. Iata cateva dintre cele mai bune remedii facute in casa impotriva muscaturilor de tantari.

Ceai verde – se lasa ceaiul sa se raceasca si acesta te poate ajuta sa reduci mancarimea si inflamatia. Poti raci ceaiul verde lasandu-l cateva minute in frigider. Daca esti predispus la muscaturile de tantari, lasa cateva pungi de ceai verde in frigider pentru a le avea la indemana in caz de urgenta.

Miere – daca aplici miere pe muscatura vei reusi sa reduci durerea, mancarimea si sa previi o infectie.

Aloe vera – este bogata in antioxidanti si vitamina E, fiind eficienta in caz de muscaturi de tantari. Poti aplica frunze de aloe vera sau suc 100% natural de aloe vera pura.

Alcool – se freaca alcool pe muscatura de tantar pentru a previ infectiile si pentru a ameliora durerea. De asemenea, poti folosi un dezinfectant de maini pe baza de alcool.

Busuioc – se zdrobeste o frunza de busuioc si se aplica pe muscatura. De asemenea, tantarilor nu le place birosul de busuioc.

Bicarbonat de sodiu – se amesteca bicarbonat de sodiu si apa pana cand se obtine o pasta pe care trebuie sa o aplici pe muscatura. Se lasa sa actioneze pana cand se usuca.

Cuburi de gheata – nu se aplica direct pe piele, ci se impacheteaza un sub de gheata intr-o bucata de panza si se aplica pe muscatura. se lasa sa actioneze cateva minute.

Usturoi – se taie un catel de usturoi si se maseaza muscatura cu el. De asemenea, poti coace o bucatica de ceapa si se aplici sucul de la aceasta cu ajutorul unui tampon de bumbac.

Ce ar trebui sa faci in cazul in care copilul tau este muscat de tantari? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos.

Comprese umede – se baga un tampon de bumbac in apa rece si se aplica pe muscatura pentru un efect linistitor.

Pasta de bicarbonat de sodiu despre care am vorbit mai devreme este buna si pentru copii.

Pasta de sare – se amesteca sare fina cu apa pana cand vei obtine o pasta care este sigura pentru copii.

Poti aplica miere pe muscatura.

Lotiune cu calamina – protejeaza copilul de muscaturile de tantar.

Daca muscatura de tantar este foarte umflata sau pare infectata, ar fi o idee buna sa duci copilul la medic.