Orez brun vs orez alb - care este mai bun pentru sanatatea ta? - Dr.Online Orez brun vs orez alb - care este mai bun pentru sanatatea ta? - Dr.Online

Dr.Online

Orez brun vs orez alb - care este mai bun pentru sanatatea ta
Orez brun vs orez alb - care este mai bun pentru sanatatea ta

Orez brun vs orez alb – care este mai bun pentru sanatatea ta?

Probabil ti s-a spus ca orezul brun este o alegere mai buna decat orezul alb. Indiferent de ce alegi, orezul este o sursa sanatoasa de energie. Dar cand vine vorba de sanatate, care este cu adevarat cea mai buna optiune?

Diferentele

Evident, principala diferenta consta in culoarea acestor doua soiuri de orez. Orezul brun este maro pentru ca are tarate, iar orezul alb este alb pentru ca taratele si germenii sunt eliminati. Germenii au cantitati mari de grasimi polinesaturate care oxideaza usor, iar oxidarea poate duce la mai multe reactii, determinand corpul sa se imbolnaveasca. Acest lucru nu inseamna ca orezul alb este mai sanatos.

Orezul brun este preferat mai mult de persoanele care vor sa piarda in greutate, deoarece este bogat in fibre. De fapt, orezul brun are mai multe fibre decat orezul alb din cauza modului de prelucrare a orezului brun. Taratele din acest orez ofera fibra de care corpul are nevoie pentru a te mentine satul mai mult timp si pentru a avea o miscare normala a intestinului.

Orezul brun are, de asemenea, de doua ori cantitatea de fosfor si mangan pe care orezul alb o are. De asemenea, are de aproape trei ori continutul de fier si vitamina B3. Orezul brun are mai multa vitamina B1 ss B6 decat orezul alb. Orezul brun este esential pentru cei care doresc sa reduca nivelul de colesterol si pentru cei cu probleme metabolice. Orezul brun nu are gluten si chiar reduce riscul de cancer de colon. Cu avantajele orezului brun, poti crede ca este orezul mai bun. Cu toate acestea, in timp ce acest tip de orez poate avea o multime de fibre, nu este cel mai bun nutrient cunoscut de om. Exista multi oameni care sunt impotriva consumului de amidon, ceea ce este in realitate orezul alb – amidon pur. In timp ce amidonul este considerat a fi rau pentru ca se transforma in glucoza, adevarul este ca organismul nostru functioneaza pe glucoza, care este una dintre cele mai bune surse de „combustibil”. Glucoza care provine de la carbohidrati, cum ar fi amidonul, nu produce rezistenta la insulina.

Oamenii de stiinta si medicii de specialitate avertizeaza oamenii sa consume  orez. Unii oameni mananca orez in fiecare zi ca sursa principala de hrana. In ceea ce priveste ce orez este mai bun, orezul brun este considerat mai nutritiv. Cu toate acestea, asigura-te ca orezul nu este ranced; in caz contrar, nu vei mai avea parte de beneficiile de sanatate.