Cele mai bune motive pentru a executa exercitiul plank! - Dr.Online Cele mai bune motive pentru a executa exercitiul plank! - Dr.Online

Dr.Online

Cele mai bune motive pentru a executa exercitiul plank

Cele mai bune motive pentru a executa exercitiul plank!

Dacă încă mai faceți genoflexiuni și abdomene, atunci este timpul să faceți un schimb de exercitii cu altul mult mai important. În plus, ofera un adevărat antrenament intregului corp ,acest exercitiu permite consolidarea muschilor care este mult mai sigură și mai puțin consumatoare de timp decât exercițiile tradiționale.

Mușchii de bază vor deveni mai puternici

În timp ce plank-ul vă poate oferi beneficii pe care le veți simți pe tot corpul, este cel mai bine cunoscut pentru creșterea puterii de bază. Gândește-te doar la ei ca pe niște stăpâni cu superputeri.

Intareste muschii spatelui

Dacă ați fost la sala de sport în ultima vreme, poate ați observat că sunt din ce în ce mai puțini oameni care fac flotari. Acest lucru se datorează faptului că consensul general al formatorilor este că, atunci când se realizează cu scopul de a consolida corpul, flotarile pot afecta muschii spatelui in sens negativ.

Reduce riscul de accidentări

Datorită numărului mare de muşchi pe care îi întăreşte, orice tip de mişcare devine mai amplă şi mai uşor de făcut. În timp ce trunchiul devine mai bine tonifiat, spatele şi coloana vertebrală capătă o postura mai bună. Plank-ul executat corect previne durerile de spate prin menţinerea poziţiei normale a coloanei şi de asemenea îmbunătăţeşte durerile de spate deja existente, prin întărirea musculaturii spatelui. Fiindcă este un exerciţiu care nu solicită extrem de mult coloana, este recomandat ca alternativă la abdomenele clasice pentru cei cu osteoporoză sau spondiloză.

Îmbunătăţeşte metabolismul

Cârcotaşii s-ar putea întreba cum arde calorii o activitate care nu presupune mişcare, iar răspunsul pentru aceştia este că prin accelerarea pulsului corpul consumă automat din rezervele existente. În timpul acestui exerciţiu, sângele este pompat către inimă cu o viteză mai mare şi muşchii se contractă cu ajutorul oxigenului luat din mediul ambiant şi din nutrienţi.

Creşte flexibilitatea

Plank-ul (alias planşă) reprezintă un bun exerciţiu de streching pentru muşchii din jurul umerilor şi chiar ai gâtului, ai picioarelor, degetelor şi bineînţeles abdomenului. Iar pentru a vă mări flexibilitatea este nevoie de muşchi care să se poată întinde bine, fără a se rupe, ceea ce veţi câştiga dacă veţi depune efort în asta.

Îmbunătățești echilibrul

Nu poți să-ți păstrezi echilibrul pe un picior mai mult de câteva secunde? Acesta este rezultatul unor mușchi abdominali slăbiți care nu te pot ajuta să-ți păstrezi echilibrul. Prin practicarea plank-ului nu doar că îți va fi mai ușor să-ți menții echilibrul ci vei observa o îmbunătățire a performanței în orice activitate sportivă.

Vei deveni mai flexibil

Practicarea zilnică a plank-ului ajuta la creșterea flexibilității mușchilor posteriori, umerii se extind și întind mușchii din jurul lor și a claviculei. Plank-ul lateral lucrează și mușchii oblici.

Vei experimenta și beneficii mentale

Plank-ul îmbunătățește și starea de spirit întrucât întinde grupa de mușchi care contribuie la tensiunea și stresul din corp. Vestea bună este că plank-ul nu doar calmează creierul, însă ajută și la tratarea anxietății și a depresiei, însă numai dacă îl faci parte a rutinei tale zilnice.