Cel mai bun mod de a fierbe ouale! - Dr.Online Cel mai bun mod de a fierbe ouale! - Dr.Online

Dr.Online

Cel mai bun mod de a fierbe ouale
Cel mai bun mod de a fierbe ouale

Cel mai bun mod de a fierbe ouale!

Ouăle sunt o sursă fenomenală de proteine, grăsimi și alți nutrienți, inclusiv colina și antioxidanții luteină și zeaxantină. Sunt atât de bune pentru dumneavoastra încât puteți mânca cu ușurință câte ouă doriti pe săptămâna.

Cea mai bună metodă de a consuma ouă, cu condiția ca acestea să provină dintr-o sursă de înaltă calitate, să nu le gătești deloc, motiv pentru care planul meu avansat de nutriție vă recomandă să vă consumați ouăle crude.

În planul de începători, totuși, ouăle sunt încă incluse și le poți pregăti, oricum doriti. În timp ce ouăle mai puțin bine făcute sunt încă preferabile,ouăle fierte sunt o gustare bună si o sursă de proteine excelenta.

Fiecare ou conține aproximativ 6 grame de proteine. Când mănânc ouă fierte în salată, de obicei folosesc aproximativ patru dintre ele.

Există, de asemenea, problema gătitului, nu este suficient timp și gălbenușul va fi moale. Prea lung și albul se va transforma in cauciuc. Dacă v-ați întrebat vreodată dacă există o modalitate mai bună de a găti și de a coaja un ou fiert.

Una dintre primele lecții pe care le învățați este cum să fierbeți ouăle. În timp ce se fierb mult despre ceva poate fi ușor, obținerea consistenței corecte pentru ouăle fierte poate fi destul de dificilă, pentru că este greu de determinat dacă oul este gătit doar uitându-se la coajă. Trebuie să rețineți că aceasta depinde în principal de cât timp și ce fel de ou fierbeți pentru a obține doar textura și duritatea potrivita.

Coborâți ouăle în apă deja fiartă sau plasați-le într-o oală acoperită cu abur, la o explozie completă pe vatră.

În caz de fierbere, coborâți căldura la cea mai mică sursă.

Gatiti ouale timp de 11 minute pentru duritate sau 6 minute pentru a fi moi.

Dacă se servește la rece, puneti-le imediat în apă cu gheață. Lăsați-le să se răcească în apă timp de cel puțin 15 minute, sau mai bine, în frigider peste noapte. Se curăță sub apă răcită.

Câteva site-uri propun adăugarea prafului de copt în apa în care fierbe oul. Astfel, Ph-ul oului va creşte datorită substanţei alcaline şi oul se va curaţa mai uşor. Am adăugat ½ linguriţă de praf de copt la 1/4 apă şi apoi am urmat metoda mea obişnuită de fierbere. Am aşteptat să înceapă apa să fiarbă, după care am acoperit recipientul, l-am luat de pe foc şi l-am lăsat să stea pentru 10 minute, după care l-am scos din apă să se răcească. Şi am început să îl cojesc aşa cum o fac de obicei. Coaja s-a desprins în bucăţi mari, foarte uşor. Nota 10, mai ales pentru că nu schimbă cu nimic timpul alocat preparării.

Oul este cea mai bogata sursa de proteine, si inca de cea mai buna calitate, nu de orice fel, care atrag dupa sine energie si vitalitate maxime. Un ou contine 78 de kilocalorii si asigura 4 % din necesarul zilnic de energie in cazul femeilor.

Te ingrijora colesterolul din oua si influenta lui asupra sanatatii? Afla mai nou ca ouale tin colesterolul sub control, spune Luigi Gratton, membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles.

Vitamina D, una dintre componentele oului, ajuta foarte mult la o stare de bine, prin amplificarea cantitatii de serotonina din creier.

Un studiu recent din martie 2010 realizat de britanici a evidentiat faptul ca un ou consumat zilnic arde caloriile, deci ajuta la slabit si odata cu aceasta, la combaterea obezitatii. Mai multe informatii vor aparea in publicarea rezultatelor studiului in revista „Nutrition and Food Science” din iunie 2010. Insa important este ca cei care au introdus un ou in meniul lor zilnic au slabit mai mult (chiar de doua ori) decat cei care au facut abstractie de el. Se pare ca proteinele continute ofera o stare de stietate care se mentine pe termen lung.

Oul este unul dintre alimentele cu cei mai multi antioxidanti, care ajuta foarte mult vederea, prevenind degradarea globului ocular, a cataractei, deci micsoreaza considerabil riscul orbirii. Contine substante carotenoide (luteina si zeaxantina) care, impreuna cu zincul si vitaminele A si E, previn cataracta si alte boli degenerative ale ochiului cauzate de inaintarea in varsta.

Tot proteinele, aceasta mina de aur continuta de oua, ajuta la crearea masei musculare a corpului oferind intregului corp putere, sanatate si robustete.