7 motive sanatoase de a manca nuci de macadamia - Dr.Online 7 motive sanatoase de a manca nuci de macadamia - Dr.Online

Dr.Online

7 motive sanatoase de a manca nuci de macadamia
7 motive sanatoase de a manca nuci de macadamia

7 motive sanatoase de a manca nuci de macadamia

Delicioase, sanatoase, dulci si gustoase, nucile de macadamia se bucura de multe beneficii. Denumirea lor stiintifica este Macadamia integrifolia.

Nucile de macadamia se culeg din copaci speciali care cresc in Australia, Brazilia, Indonesia, Africa de Sud si Noua Zeelanda. Desi Australia este cunoscuta ca fiind cel mai mare producator de nuci de macadamia, in Hawaii se cultiva cele mai populare nuci, datorita gustului delicios. Descoperiti beneficiile nucilor de macadamia.

  1. Proprietati antioxidante

Nucile de macadamia contin o cantitate mica de vitamina E, care este un puternic antioxidant. O ceasca contine 0.72 mg.

Insa adultii au nevoie de cel putin 15 mg zilnic, de aceea este bine sa luam vitamina E din alte surse, precum seminte de floarea soarelui, ulei din germeni de grau si spanac. Vitamina E se mai gaseste si in alune.

Antioxidantii sunt de obicei gasiti in fructe si legume, insa si nucile de macadamia au in continutul lor antioxidanti, datorita continutului bogat de flavonoide.

  1. Sanatatea oaselor

In nucile de macadamia se gasesc in abundenta magneziu si fosfor, care au roluri importante in metabolism, mineralizarea dintilor si a oaselor, absorptia si transportul nutrientilor. Calciul ajuta si la formarea oaselor si a dintilor. Manganul prezent in nucile de macadamia ajuta corpul sa depuna noi tesuturi corporale.

  1. Contine acid oleic

Uleiul de nuci de macadamia este bogat in acid oleic, care ajuta memoria si reduce inflamatia.

De asemenea, reduce simptomele astmului si nivelul colesterolului din sange, imbunatatind nivelul colesterolului bun din sange. Acest acid este bun si pentru sanatatea tenului, datorita proprietatilor hranitoare si regeneratoare.

  1. Intarzie imbatranirea pielii

Uleiul de nuci de macadamia are multe beneficii pentru piele, avand un continut bogat de acid gras palmitoleic, nutrient care intarzie procesul de imbatranire a pielii.

Acidul palmitoleic  se epuizeaza cu trecerea anilor si este nevoie sa il avem. Din acest motiv, uleiul de nuci de macadamia este un element important in produse anti imbatranire.

  1. Sanatate intestinala

Nucile de macadamia contin aproape 7% fibre dietetice, solubile si insolubile. Acestea sunt bune pentru sanatate, eliminand toxinele din corp si ajutand procesul digestiv.

  1. Sanatatea inimii

In aceste nuci gasim grasimi monosaturate sanatoase care protejeaza inima, reducand nivelul colesterolui si curatand arterele. In plus, reduce nivelul trigliceridelor, care reprezinta un fel  de grasime corporala, si reduce si riscul bolilor coronariene.

  1. Bogate in omega acizi grasi

Regasim cantitatea suficienta de acizi omega grasi in uleiul de nuci de macadamia. Este important pentru corpul uman sa aiba cantitatea suficiena de acizi omega 3 si omega 6, lipsa lor putand sa cauzee cancer, boli cardiovasculare si artrita.

Studiile au aratat ca prin consumul acestor nuci se reduce nivelul colesterolului din sange.